کفش طبی چیست؟

کفش طبی چیست؟
حداقل 20 درصد مردم در طول زندگی، دچار مشکلی در پا میشوند که نیازمند مراجعه به پزشک هستند. شاید مهم ترین ویژگی کفش اندازه بودن آن است که باعث راحتی و جلوگیری از درد و بدشکلی میشود. پا شکل منحصر بهفردی دارد به طوری که متقارن نمیباشد، شکل هندسی خاصی ندارد، با رشد تغییر میکندو بعد از رشد نیز با تغییر سن و وزن تغییر شکل مییابد. ممکن است اندازه دو پا در یک فرد با هم متفاوت باشد. بنابراین توجه به این نکات در انتخاب نوع کفش در ممانعت از ایجاد مشکلات در پا و درمان برخی از مشکلات پا ضروری می باشد.
کفش طبی چیست؟
کفش معمولی وسیلهای برای حفاظت پا و پوشانیدن پا در موقع راه رفتن است در حالیکه کفش طبی علاوه بر حفاظت و پوشانیدن پا، نقش مهمی در جلوگیری از برگشت تغییر شکل های اصلاح شده پا ( بوسیله عمل جراحی یا گچگیری) و اصلاح تغییر شکل آن داشته و در بعضی از موارد از وارد آمدن فشار بیش از حد روی یک قسمت از پا جلوگیری کرده و فشار را به قسمتهای دیگر منتقل میکند. علاوه بر آن با استفاده از کفش طبی میتوان حرکات بعضی از مفاصل دردناک را در موقع راه رفتن محدود نمود یا کوتاهی اندام را با آن اصلاح نمود.
آیا کفشهایی که با عنوان کفش طبی فروخته میشوند میتوانند برای صافی کف پا مفید باشند؟
خیر، متاسفانه یکی از اشتباهات رایج بین مردم این تصور است که کفشهایی که با عنوان طبی فروخته میشوند میتوانند جوابگوی مشکلات پا باشند.
کفش طبی به معنای کفش درمانی است و همانطور که یک دارو نمیتواند جوابگوی تمامی بیماری های فرد باشد، یک کفش طبی که از قبل ساخته شده نمیتواند جوابگوی تمامی مشکلات پای ما باشد.
بنابراین تعریف کفش طبی، کفشی است که بر اساس نیاز ما، مشکل پای ما و اهداف درمانی که برای پای ما در نظر گرفته شده است ساخته شود.
کفش طبی تنها در یک مرکز ارتوپدی فنی پس از ارزیابی متخصص ارتوپدی فنی قابل تهیه میباشد و تمامی ادعاهایی که در فروشگاههای عرضه کفش در
خصوص کفش طبی بیان میگردد بی اساس است.
اهداف تجویز کفش طبی چیست؟
-
اصلاح دفورمیتی یا تطبیق با آن
-
تسکین نواحی تحت فشار و کاهش نیروهای وارده بر کف پا (افراد دیابتی)
-
کنترل و محدود کردن حرکات مفاصل
-
توزیع متعادل فشار و وزن
-
جبران کوتاهی
-
اصلاح کوچکی پا